En snedker er nidkær med sit værktøj

27 december 2020 Anders_Lundtang_Hansen

En snedker har brug for sit værktøj, ellers er der jo ikke meget snedker over vedkommende.

De kan ligefrem tage nogle specifikke dele med på arbejde på samme måde, som man ser kokke gøre det med deres knive, når de skal besøge et nyt køkken, selvom man med stor sandsynlighed kan forvente, at der er knive det sted, hvor man skal lave mad.

Men der er bare noget ved at have ens eget værktøj i hånden, som man selv har udvalgt og kender til, og det hører nogle gange uløseligt sammen med en arbejdsdag for en snedker.

Vedkommende vil næsten føle sig nøgen, hvis man møder på arbejdet uden det, eller man ikke kan finde det og må låne andres – og ve den, der har lånt det uden at spørge!

Det kan godt være, at der findes nyere og bedre værktøj på markedet, men det er ikke denne snedkers yndlingsværktøj.

Snedkeren tager sig godt af sit værktøj

Man har vænnet sig til, hvordan det ligger i hånden, fungerer, agerer og meget mere, så det næsten bliver en forlængelse af snedkeren, der bedst ved, hvordan man bruger lige denne udgave fra en serie af værktøj, hvis man har tilpasset det efter ens egne behov, eller det bare har fået personlige slitage, så man lige selv ved, hvordan det virker.

Man nægter også længe at overgive sig til nyere værktøj, selvom man kan se det effektive i det, for det kræver så, at man sætter sig ind i noget helt nyt værktøj. Det ville være som at forlade en kæreste uden at vide, om man vil finde den rette igen.

Nogle snedkere kan måske endda finde på at modernisere deres værktøj eller halvt om halvt opfinde deres eget værktøj, fordi det så passer helt perfekt til dem, eller der bare mangler et givent aggregat til en opgave, som umiddelbart endnu ikke er opfundet.