At være el-installatør har ikke altid været en sikker beskæftigelse

Vi kan næsten ikke forestille os, hvordan vi skulle klare os uden elektricitet, og det pudsigt at tænke på, hvordan ellen i det store billede er en relativ ny opfindelse for menneskeheden, men vi er allerede blevet så afhængige af det.

Man tænker på sociale medier, TV, nettet og så videre som noget af det, vi ikke kan undvære, men fjerner man elektriciteten helt, så forsvinder de ting også i længden, hvis man ikke har uendelige batterier eller oplademulighed med solceller.

Det er sådan, man skal ramme os: fjerne elektriciteten.

Men det sker heldigvis sjældent nu om dage. Lokale strømafbrydelser sker sjældent, og er der endelig et uheld, så er det hurtigt at rette op på.

Derfor tænker man, at en el-installatør har kronede dage, når der skal indsættes så meget el, og mange lever da også godt - men det har ikke altid være et sikkert arbejde!

En el-installatør skal passe på sig selv

Her tænker vi ikke alene så meget på, at arbejdsvilkårene har ændret sig radikalt gennem tiden, for det har det da på mange områder og fagområder.

Men sådan noget med elektricitet har man ikke rigtig forstået til fulde, førend man ville have det installeret alle mulige steder fra det offentlige til det private.

Så man var ikke helt klar over sådan noget med, at man skulle have jordforbindelse, at elektricitet kan være af forskellige størrelser, hvad er volt, hvad er ampere og så videre - og hvad skete der, når man fik stød?

Professorer med videre forstod det måske, men det gjorde den jævne installatør måske ikke.

Derfor kunne vedkommende være ude i at arbejde med el, der ikke var isoleret, og man stod måske i noget vand uden jordforbindelse med videre.

Der er en grund til, at en dødsdom kan eksekveres ved at blive indsat i den elektriske stol.