Bliver en bedemand rørt over din begravelse?

Man står måske i den situation, hvor man desværre skal have brug for en bedemand i Odsherred for eksempel, fordi et nærtstående familiemedlem, der betød meget for mange, er gået bort.

Så vil man jo gerne have en bedemand, der tager affæren professionelt og kan tage hånd om en som kunde, hvis man ikke har det store overblik i den situation og måske er i ens følelsers vold i den situation, som man ellers ikke plejer at være.

Men man kan komme til at frygte for, hvorvidt den her bedemand bare ser opgaven som endnu en, der skal udføres og tjene penge på opgaven, som de har gjort så mange gange før - og hvem drømmer ligefrem om at blive bedemand?

Her skal man tænke på, at opgaven med at være bedemand også er så meget andet end at stå for det praktiske med at sørge for begravelsen; det handler jo i lige så høj grad om, at man får taget en værdi afsked og sagt ordentligt farvel på den sidste rejse for afdøde.

Og man ender også som bedemand med at skulle være omsorgsperson for de efterladte, og det er netop den slags opgaver, der tiltrækker mange ved tjansen at være bedemand, fordi man kommer tæt ind på folk og skal gøre sit ypperste for at opfylde nogle meget personlige ønsker.

Dette gælder også, selvom det jo er i en sorgfyldt periode, de fleste står i ved et dødsfald.

Mange efterladte kan godt lide at komme i kontakt med en person, som har erfaring med opgaven at tage sig af efterladte og det praktiske, uden de har en direkte relation til afdøde.

Så kan man komme af med tanker og føleser til en person, der ikke er personligt investeret i dødsfaldet eller har tanke på arv og andre ting i den sammenhæng.

Så selvom bedemanden måske ikke græder over dit tab direkte, så føler han med dig!