Den rette el-installatør kan hjælpe dig

På nogle uddannelser, hvor man blandt andet kan uddanne sig til elektriker, eller hvor det bare er en del af erhvervspakken, da starter man ofte en af de første undervisningsdage med at vise en "humoristisk" video af to kendte danskere, der har lavet et indslag om at være gør det selv-elektriker.

Videoen er lidt halvgammel, men den er stadig yderst aktuelt i sit indhold, og siden der nok ikke er mange fra den yngre generation, der har set den, så bruges den stadigvæk i undervisningssammenhæng.

Det vil sige: man bruger den som et skrækeksempel på, hvad man specielt IKKE skal gøre.

I videoen ser blandt mere, at man negligerer, hvad relæet fortæller en, man laver forkerte serie-forbindelser, man arbejder med ledninger, der ikke er isolerede, og da der sker en vandskade, så fortsætter man bare ufortrødent med arbejdet, doseret i en masse vand.

Dette er selvfølgelig langt ude, og selv helt almindelige mennesker, der kun har et begrænset kendskab til el-arbejde, kan se, at den er meget gal, hvis man kun kan huske lidt viden fra folkeskolen om, hvordan elektricitet virker.

Derfor bruger man denne video til at vise, hvor galt nogle mennesker kan opføre sig, hvis de giver sig i kast med den slags opgaver alene, uden der er en autoriseret elektriker indover.

Godt nok går det aldrig helt galt, men man sidder med hjertet oppe i halsen, for det er utroligt, at nogle personer kan prøve sig med den slags selv.

Sidder man for eksempel midt i det midtjyske, kan man tænke, at man kan spare en del penge ved selv at lave den slags el-arbejde, men her bør man hellere for eksempel hidkalde en el-installatør i Horsens, der kan komme ud og klare opgaven for dig.

De penge sparet er ikke det værd, hvis du kommer til at lave en kortslutning i huset - eller på dig selv.