Drømmer du om smukt trægulv i Lyngby?

Er det gamle trægulv blevet slidt og kedeligt at se på? Trænger du bare til noget nyt? Eller er du flyttet i en bolig, du skal have renoveret? Der er mange gode grunde til at få lagt nyt trægulv. Læs med i denne artikel og få alle fordele og ulemper ved at have trægulv. 

Fordele ved at have trægulv

Trægulv er et populært valg. Rigtig mange har det i deres boliger. Men hvad er de ultimative fordele ved at have trægulv? 

- Æstetisk - det er bare smukt at have trægulv i din bolig. Specielt hvis du har andre fine detaljer i lejligheden eller huset. Det passer godt sammen med stuk og paneler på væggen. Det er mere autentisk end f.eks. vinyl- og laminatgulve, som blot ligner træ. 

- Funktionelt - trægulvet er også et funktionelt valg. Det er meget slidstærkt og hårdført, når det har fået den rette overfladebehandling. 

- Fleksibelt - det er også et fleksibelt valg. Dit trægulv kan nemlig slibes eller afhøvles, hvis det over tiden bliver slidt for meget. Så noget som en lakering eller behandling med olie eller lud kan også være med til at friske gulvet op igen.

Ulemper med trægulv

Hvad er grundene til, at du ikke skal vælge trægulv i Lyngby? Selvom det er et utrolig flot gulv, har det også sine ulemper. Det er f.eks.:

- Slid - en gulv i massiv træ bliver lettere slidt, end f.eks. et klinkegulv gør. Hvis ikke det er nylakeret, kan spildt rødvin være en katastrofe. Og møbler kan lave dybe ridser i gulvet. 

- Vedligehold - trægulvet skal i modsætningen til andre gulvtyper vedligeholdes løbende. Det skal vaskes med en god træsæbe, og så skal det overfladebehandles med jævne mellemrum.

- Pris - det er en gulvtype i den høje ende af prisskalaen. Det er altså ikke det billigste gulv at ligge. Til gengæld kan det holde i rigtig mange år.