En gulvafhøvling skaber underværker på trægulvet

08 marts 2021 Lasse Drescher

Et trægulv er noget af det, som virkelig kan ændre udseendet i et rum. Det kan gøre det virkelig smukt, eftersom et trægulv bare er flot at se på. Det er det dog kun, hvis det er, at det bliver plejet og vedligeholdt. Hvis der ikke bliver gjort noget ved trægulvet, så får det skjoler og pletter med tiden, men også små ridser og skader, hvilket man tydeligt kan se. 

Hvis du har et trægulv, så bør du virkelig overveje at få udført en gulvafhøvling. Det gør virkelig underværker, og får trægulvet til nærmest at se nyt ud. Der bliver nemlig høvlet noget af gulvet, så du ligesom kommer længere ned i træet, så du får noget friskt træ til overfladen. Det bliver bare meget pænere og mere æstetisk at se på.

Få en kompetent fagmand til at afhøvle dit trægulv

En afslibning er dog også noget du kan overveje, der er nemlig forskel på afslibning og afhøvling. Afslibning er typisk kun relevant, hvis det er at der er skjolder eller små ridser i gulvet. Hvis der decideret er skader i gulvet, så er en gulvafhøvling nok foretrukket, da det netop er et grovere indgreb. 

Forskellen er, at gulvafslibning er udført med en maskine, hvor der er sandpapir på, så der oftest bliver fjernet cirka 1 mm af træet, hvor man typisk fjerner 1-3 mm ved afhøvling. Så derfor tager afslibningen altså bare overfladen og lige det på overfladen, hvor en afhøvling går mere i dybden og tager mere af træet, så man kommer længere ned i brædderne. 

Du bør dog lede efter det firma, som kan levere den bedste service. Derfor bør du kigge nærmere på, hvad tidligere kunder har at sige, om den service de har fået. Hvis du vil læse mere om det, så bør du kigge nærmere på gulvafhøvling.