Få hjælp til at bevare dine sunde og smukke tænder hos din lokale tandlæge i Vejen

Tilhører du generationen som er vokset op med Karius og Baktus, eller måske en af de senere Nul Huller-generationer? Så har du fået tandbørstning og den gode mundhygiejne ind med modermælken.

I begyndelsen af halvfjerdserne blev skoletandplejen obligatorisk i samtlige danske kommuner, hvilket betød at skolebørn gennem hele deres skolegang fik gratis tandpleje over hele landet. I samme periode blev der indført ugentlige fluor skylninger hvilket også har givet positive resultater når det handler om tand problemer blandt børn og unge.

Dette betyder at det den dag i dag er væsentligt nemmere at bevare sit blivende tandsæt sundt og funktionelt hele livet igennem end det var før i tiden. Mange flere mennesker går igennem tilværelsen uden på noget tidspunkt at få brug for proteser. Det er dog de færreste som opretholder målsætningen om Nul Huller. De fleste mennesker har mindst én fyldning, en kunstig tandkrone, eller måske endda et eller flere implantater. Og mange mennesker døjer fortsat med parodontose.

Lad tandlægen forebygge sygdomme i tænder og tandkød

Derfor er det vigtigt at du passer dine tandlæge besøg – også selv om du ikke selv mener at der er noget galt med dine tænder. Der kan nemlig sagtens gemme sig forstadier til eksempelvis tandbylder, tandrods betændelse eller syre skader mellem dine tænder eller under tandkødets rand.

Du har ikke selv en jordisk chance for at opdage eller forebygge disse – men det har din tandlæge. Ved hjælp af sit professionelle blik og moderne røntgen udstyr vil en dygtig tandlæge hurtigt kunne konstatere om der skulle være ansatser til dårligdomme i din mund, og derpå iværksætte effektiv forebyggelse. Og så slipper du for dyre, tidskrævende og smertefulde behandlinger, samtidig med at du øger chancen for at beholde alle dine tænder.

Leder du efter en fast tandlæge kan du med fordel vælge Tandlæge Tove Klose – læs mere på tandlaegetoveklose.dk