Få hjælp til professionelle el-installationer hos en dygtig elektriker

05 november 2020 Astrid_Pedersen

De elektriske installationer i en bolig skal med jævne mellemrum efterses af en autoriseret el-installatør eller elektriker. Dette er for at sikre at installationerne er sikre og lever op til de gældende krav og standarder. Er el-installationerne i dit hus eller i din lejlighed noget bedagede, kan de udgøre en fare for såvel dig som for andre beboere i ejendommen.

Derfor er det en god idé at du, såfremt din bolig og dennes el installationer har mange år på bagen, får foretaget et el tjek. Din lokale el installatør vil sikkert kunne hjælpe dig med mange idéer til optimering af dine installationer, og samtidig hjælpe dig med at fremtidssikre hele dit el system i hjemmet.

Kan jeg ikke bare selv klare kablerne?

Måske tænker du at du ikke har lyst til at bruge den slags penge på fagfolk, når du nu selv er fiks på fingrene og godt kan huske det basale om elektricitet fra fysiktimerne i skolen. Men her skal du være opmærksom på at det er strengt forbudt for dig som lægmand selv at ændre på de faste el installationer i din bolig.

Dette er et lovkrav som er indført for at beskytte dig og andre beboere i ejendommen – ikke for at gøre elektrikere eller el installatører rige. Elektricitet er ikke til at spøge med – og en enkelt lille fejl fra din side kan i værste fald komme til at koste menneskeliv.

Skulle du være så ”heldig” at du udelukkende afstedkommer skader på materiel, for eksempel ved en brand som følge af kortslutning i de elektriske installationer, kan du samtidig være næsten 100% sikker på at it forsikrings selskab vil nægte at dække omkostningerne i forbindelse med udbedring af disse skader. Og så kan det faktisk blive meget dyrt at spare elektrikeren væk.

Har du brug for hjælp i forbindelse med landbrugsel i Sønder Omme kan du altid kontakte Westergaard El – læs mere på westergaard-el.dk

Flere Nyheder