Få nu for pokker styr på de fyrværkeriregler!

Der er nogle ting, som er påbud til, hvordan du agerer, når du skal håndtere fyrværkeri, og andet er gode råd, som de fleste ikke kunne forestille sig ikke at benytte sig af - og så er der deciderede dumheder, som lidt for mange mennesker også benytter sig af.

Men så er der de skarptskårne regler for, hvordan man skal opføre sig og bruge fyrværkeri.
Kender du de regler?

- Hvornår må man sælge fyrværkeri?
- Hvornår må man skyde krudtet af?
- Må man opbevare fyrværkeri til næste år?

En ting er jo det med, at man får naboklager, når man godt må skyde af - og man skal da også tage hensyn til nabolaget - men hvis man har loven på sin side, så burde man også kunne nå til enighed om, at nu må man godt skyde af, fordi loven er med en, men så lader man være, når man ikke må.

Sådan tænker de færreste mennesker desværre ikke...

Vi skal alle kunne holde det fyrværkeri ud

Reglerne er da også blevet skærpet de seneste år, og fremtiden peger da nok også i retning af, at almindelige mennesker ikke får lov til at fyre af i tiden omkring nytår, men at professionelle står for den slags.

De fleste mennesker er alligevel fulde nytårsaften, og alkohol og krudt er ikke en god kombination.

Men der findes stadig entusiaster derude, der bruger en masse penge på festfyrværkeri, som de glæder sig til at skyde af til nytår.

Så sæt dig ind i reglerne for, hvornår du må bruge det, for det er ikke altid lige fedt for naboens hund, hvis du skyder af hele december måned. 

Og bare fordi du tror, du kan slippe af sted med at fyre en raket af, uden folk når at se, at den kom fra dig, fritager dig heller ikke for loven.