Find den rigtige varmepumpe
Har du et gammelt olie- eller gas fyr eller vil du blot skifte en mere miljøvenlig og billigere løsning, er en varmepumpe et godt alternativ. De er forholdsmæssig billige i anskaffelse og har tjent sig ind på en 5-6 år, alt afhængig af model og med en forventet levetid på 15-20 år, er der mange penge at spare samtidig, at man har valgt en miljøvenlig løsning. Årsagen til at en varmepumpe er billigere i drift er, at der udvindes 3 kW energi ved brug af en varmepumpe for hver kW man bruger. Ved en traditionel løsning som et oliefyr, er det 1:1 kW.
Inden du vælger en varmepumpeløsning, er det en god ide at få en rådgiver ud, så i finder den bedste løsning. Yderlig skal der en autoriseret tekniker til at sætte den op. Bor du i Sønderjylland, kan du med fordel søge på varmepumpe i Sønderjylland.
3 forskellige typer varmepumper
Grundlæggende er der 3 forskellige typer varmepumper.
1) Jord til vand, hvor jordvarmen bliver omdannet til energi via slanger, der er gravet ned i jorden. Den dyreste men også langt mest effektive.
2) Luft til vand. Overordnet samme princip, men her bruger der luft i stedet for jordvarme. Prisen er lidt mindre, men er også en anelse billigere i anskaffelse. Et godt alternativ, hvis man ikke har den nødvendige størrelse have eller ønsker at få gravet hele sin have op.
3) Luft til luft. Afgjort den billigste løsning og mindst effektive. Det er en god løsning til et sommerhus eller en kolonihave.
Få den nødvendige rådgivning
Inden du vælger en varmepumpeløsning, så husk at få den nødvendige rådgivning også om det er nødvendigt at isolere dit hus først. En varmepumpe virker kun ideelt, hvis huset er ordentligt isoleret. Installatøren kan også hjælpe med at finde det bedste sted at hænge pumpen, da den godt kan larme en del og genere naboerne.
Husk at indhente tilladelse fra kommunen. Den autoriseret installatør kan hjælpe med det praktiske papirarbejde.