Find en dygtig bedemand i Thisted

05 august 2022 admin

editorial

Hvis du nogen sinde har oplevet et dødsfald i din familie eller nære vennekreds, er du sikkert stødt på begrebet bedemand. En bedemand, er ansvarlig for at hjælpe de efterladte til en afdød person med alle de praktiske aspekter af at arrangere og gennemføre en bisættelse.

Hvordan hjælper en bedemand når en person dør?

Når en person dør, hjælper bedemanden med at lægge den afdøde i en kiste og sørger for, at den afdøde opbevares i overensstemmelse med reglerne, indtil begravelsen eller bisættelsen kan finde sted. Det er også kun bedemanden som må forestå transport af lig. Dette sker i et særligt indrettet køretøj, som du måske kender under betegnelsen rustvogn.

Hvordan vælger jeg den rette type begravelse?

Bedemanden hjælper med at beslutte, om der skal arrangeres begravelse i en kiste – en såkaldt jordfæstelse – eller en begravelse med kremering og askespredning eller nedsættelse af urne. Bedemanden hjælper med at sørge for kiste, urne, gravsten og eventuelle ligklæder.

bedemand thisted

Lad bedemanden hjælpe med papirarbejdet

Det er bedemanden, der underretter myndighederne om et dødsfald. Det er også bedemandens opgave at kontakte præsten og kirkekontoret for at arrangere bisættelsen. Der ud over kan bedemanden hjælpe dig med at udfylde dødsanmeldelsen korrekt, og indsende denne til kommunen inden for den gældende frist.

Lad din bedemand hjælpe med at arrangere og afvikle begravelsen

Du kan også regne med bedemandens assistance under og efter ceremonien. Hvis du ikke er fra regionen, er det en god idé at kontakte en lokal bedemand for at få hjælp med alt fra at placere en dødsannonce i lokale eller landsdækkende publikationer til at indhente tilbud på leje af lokaler og booking af catering til begravelsesgæster, så du kan afholde efterfølgende gravøl, frokost eller mindehøjtidelighed.

Skal bisættelsen foregå fra et sogn i eller i nærheden af Thisted, kan du med fordel kontakte vester-begr.dk.

Flere Nyheder