Giv trægulvene i din bolig nyt liv med en gulvafslibning

Et trægulv som bliver betrådt hver eneste dag vil uvægerligt gå hen og blive slidt. Tidens tand tærer på det levende og organiske træværk – og det er langt fra altid at den der af følgende patina er lige klædelig.

Du bør således være opmærksom på at passe og pleje dit trægulv efter forskrifterne. Er gulvet behandlet med et af de såkaldt ikke forseglende materialer sæbe eller olie skal gulvet vaskes grundigt og hyppigt med særlig sæbe. Faktisk bør du mindst en gang om ugen svinge gulvskrubben hvis gulvet skal være maksimalt beskyttet. Du vil derved forstærke og vedligeholde den hinde af olie eller sæbe som blev dannet i gulvets overfladiske fibre dengang det senest blev behandlet.

På den måde kan gulvet bevare sine smuds og væske afvisende egenskaber. Forsømmes denne behandling vil hinden hurtigt slides bort. Træværkets overflade vil tørre ud – og så vil de første tegn på slitage snart begynde at vise sig. Disse tager som regel form af grålige slidspor, bestående af støv og skidt som trædes ned i træværket der hvor gulvet hyppigst benyttes – for eksempel rundt om spisebordet og foran dørene.

Samtidig vil gulvet miste den uv beskyttelse som er integreret i de fleste moderne gulv behandlinger. Solens skarpe stråler vil blege gulvet til en grim gullig nuance der hvor lys indfaldet er kraftigst. Og gulvet vil få en øget tendens til at danne splinter samtidig med at den tørre og sårbare overflade lettere vil få ridser og skrammer.

Hvordan bliver mit trægulv pænt igen?

Du vil dog sandsynligvis nemt kunne få gulvet til at stå som nyt ved hjælp af en gulvafslibning og en tilhørende efterbehandling. De grimme skønhedspletter er nemlig som oftest blot overfladiske – og så vil en dygtig gulvmand hurtigt kunne klare ærterne. For et godt tilbud på en effektiv gulvafslibning, kontakt DBF Gulvservice via hjemmesiden dbf-gulvservice.dk