Hvad er fordelene ved massage?

De fleste mennesker elsker at forkæle sig selv med wellness i ny og næ. For de fleste indebærer dette en blid massage, som både er behagelig og søvndyssende. Når man således forbinder massage med øjeblikkelig velvære – og sikke så forfærdelig meget andet – kan det godt være svært at forestille sig, at massage også kunne have en sundheds fremmende effekt. Men sådan forholder det sig faktisk.

Der er rigtig mange fordele ved at lægge sig på massørens briks med jævne mellemrum – og i det følgende vil vi gennemgå nogle få, men vigtige, af dem.

Massage løsner muskelspændinger

Det er de færreste, som kan sige sig fri for at være angrebet af muskelsmerter og spændinger – i det mindste blot fra tid til anden. For mange mennesker er der tale om en mere eller mindre permanent tilstand. Muskelspændinger kan være direkte smertefulde, og kan få dig til at sove dårligt om natten.

Dette medfører, at du ofte vil føle dig udbrændt og træt i dagtimerne, og måske endda spænde endnu mere op som følge deraf. Med massage kan du effektivt få bugt med de ubehagelige spændinger, og samtidig sætte gang i kroppens cirkulation, så du minimerer risikoen for at der opstår nye.

Massage kan lindre stress symptomer

Samtidig med at der løsnes op for spændingerne, og blodet strømmer gennem musklerne, frigøres der endorfiner i kroppen. Endorfiner er kroppens eget lykke hormon, og bidrager yderligere til afslapningen. Samtidig får du mulighed for at koble ud, så det sympatiske nervesystem får en velfortjent pause, og det parasympatiske nervesystem får mulighed for at gøre sit arbejde. På den måde kan du ved hjælp af massage nulstille din krop, og lære den selv at bekæmpe stress.

Hvis du leder efter en dygtig og veluddannet massør i København, kan du finde ham eller hende hos Kaatsu Massage – læs mere på kaatsumassage.dk