Hvad gør man ved en stoppet kloak

En stoppet kloak kan føre til mange problemer, det kan føre til en ulidelig stank, oversvømmelser og meget mere. Men hvad skal du gøre, hvis din kloak er stoppet?

Ring til en professionel

Den nemmeste løsning, hvis du står med kloakproblemer er, at ringe til en professionel. Ved at bestille kloakservice kan du hurtigt og nemt få ordnet problemerne du har med din kloak. Hvis det drejer sig om din kloak inde i huset, så anbefaler vi, at du tager fat i et VVS firma, hvor hvis det er udendørs anbefaler vi kloakservice i Farsø, eller at du ringer til en slamsuger.

Ved at få hjælp af en professionel, så slipper du for at bøvle med det selv. De har udstyret og maskineriet til at fjerne en blokade i en kloak, uden de store problemer. Derved er det typisk også den hurtigste måde at få det klaret på.

Prøv selv

Hvis du har værktøjet, så kan du prøve selv, at se om du kan fjerne blokaden i din kloak. Er det inde i huset, kan det være det blot er en svupper der skal til, eller en omgang kloakrens. Hvis det er udendørs kan det være en større opgave. Her skal du tage højde for alle de forskellige ting, som kan ende i en kloak. Det kan være blade, cigaret skodder, og andet skrald, som bliver smidt på gaden.

Derfor skal du måske bruge specielt værktøj, for at kunne fjerne blokaden i kloakken på en måde, så du ikke kommer galt afsted i processen.

Hvad anbefaler vi

Som hovedregel, så anbefaler vi, at man ikke prøver selv, hvis det er udendørs. Her kræver det typisk et større stykke arbejde, og derfor kan det både være nemmere og hurtigere, at tage fat i en professionel. Hvis det er indendørs kan man godt prøve sig frem selv, og hvis det ikke lykkedes, så ringe til en der kan hjælpe.