Hvornår skal du have besøg af en skorstensfejer?

26 november 2021 Cecilie_Brandt

advertorial

Har du egentlig helt styr på, hvornår du skal og kan få besøg af en skorstensfejer? Hvis ikke så er der ekstra god grund til at læse med her.

Situationer hvor det er godt at få en skorstensfejer på besøg 

Når din skorsten skal tilses

Hvis du har et ildsted derhjemme, som du løbende har i brug, så vil det være et must, at en skorstensfejer kommer ud og tilser og renser din skorsten. Der er nemlig lovkrav om, at du en gang om året skal have en skorstensfejer forbi, så vedkommende kan undersøges, at alt er, som det skal være. Skorstensfejerens besøg kan nemlig være med til at minimere risikoen for brandfare. 

image

Få hjælp til renovering af din skorsten 

Har du en ældre skorsten, som du ønsker at få renoveret, så den kan tages i brug? Så er der også god grund til at række ud til en skorstensfejer. Det samme gælder selvfølgelig også, hvis du ønsker at få et helt nyt ildsted, for det vil kræve en godkendelse, som en skorstensfejer kan være med til at give.

Når dit ventilationsanlæg skal renses

Har du et ventilationsanlæg derhjemme, så kan det også være guld værd at få en skorstensfejer forbi. Vedkommende kan nemlig også rense ventilationen – og det er ikke uvæsentligt. For i et ventilationsanlæg kan der ophobes både skidt, snavs, skimmel m.m., og det er de færreste som ønsker, at luften skal passere igennem dette, før luften kommer ind i boligen. 

Få hjælp til at lave energimålinger 

En skorstensfejer kan også være god at få besøg af, hvis du vil have hjælp til at lave energimålinger. Det kan være energimålinger af dit oliefyr eller kedler. 

Hvis du selv vil undersøge flere situationer, hvor en skorstensfejer kan være god at få ud, så kan du kontakte dette firma: https://www.stenstrup-skorstensfejeren.dk/.

Flere Nyheder