Lindring af smerter og stress hos dygtig massør

De fleste mennesker får stor nydelse ud af massage. Derfor er massage også et populært indslag i forbindelse med ferier, hvor det er meningen, man skal slappe af og forkæle sig selv.

Danskere som rejser til eksotiske himmelstrøg sætter prikken over i’et med en velgørende og blid massage ved pool kanten og får derved løsnet op i spændte muskler og blødgjort stive led. Massage er i denne forbindelse en hyggelig og afstressende oplevelse som gør ferien ekstra luksuriøs. Men vidste du at regelmæssig fysiurgisk massage faktisk kan have positive virkninger på din krop og sjæl på længere sigt?

Massage kan forebygge skader

Dyrker du sport eller anden form for motion pådrager du dig sikkert fra tid til anden skader i større eller mindre omfang. Selv en lille skade kan være irriterende, fordi den betyder at du skal holde dig i ro indtil den er helet. Ellers stiger risikoen for nyere skader, eller for at du blot forværrer den eksisterende tilstand.

Med massage kan du for det første forkorte restitutions tiden, således at din skade heler hurtigere op, og for det andet forhindre nye skader i at opstå. Når muskler, sener og det omkringliggende væv udsættes for regelmæssig massage vil blodomløbet styrkes og vævet dermed blive blødere og mere smidigt. Og så falder risikoen for forstrækninger, fibersprængninger eller forstuvninger.

Massage kan lindre stresssymptomer

Er du sygemeldt med stress og ønsker du at komme på ret køl fysisk og mentalt? Så kan du med fordel supplere eventuel terapi med velgørende massage. Når en dygtig massør ælter hele din krop igennem vil der blive udløst hormoner så som serotonin og oxytocin som hjælper dit sympatiske nervesystem med at slappe af og giver det parasympatiske nervesystem en chance for at gøre sit arbejde.

Du kan bestille tid hos en fysiurgisk massør hos Kaatsu Massage på kaatsumassage.dk.