Løsninger til en konkursramt restaurant

Man skal helst gerne starte en restaurant op, fordi man har passionen, drivkraften og som minimum kendskab til mad og retter, hvis man da ikke ansætter folk, der kan klare den slags.

Hvis man bare gør det for at have et eventyr, hvor man tror, at man kan stå lidt i baren, snakke med gæster og sippe til en drink, så undervurderer man, hvad det kræves at have en restaurant - medmindre man virkelig har mange penge og kan betale sig fra det mest og have nok penge at proppe i projektet.

For langt størstedelen er det virkelig, virkelig hårdt arbejde at drive en restaurant, men det lykkes heldigvis for de fleste.

Men det kræver så ofringer på mange fronter, og man bliver måske ikke lige så populær på alle områder, når man dedikerer sin tid væk fra familien og alt det andet.

Driver man ligefrem stedet, så skal man også tage hensyn til mange ansatte og tage svære beslutninger.

Hvordan får man vendt en restaurant til det positive?

Det svære i denne sammenhæng kan blandt andet være, hvad man gør, hvis bundlinjen i regnskabet længe har blødt, og man godt kan se, hvor det peger i retning af.

Enten må man så her kaste håndklædet i ringen med det samme, så man kan sikre de likvide midler, der eventuelt stadig er der, så man ikke ender med at bløde for meget på bundlinjen, så man bliver tvunget til at lukke.

Man kan dog også tage ja-hatten på og kigge på alle de parametre, som restaurationen ligger under og se, om man kan skrue på nogle af disse områder og se, om det kan være med til at få en positiv bundlinje.

Nogle eksperter kan her komme ud at se på, hvad man eventuelt kan gøre ved restauranten, så den kan komme i den rigtige retning.