Overlad begravelsesforberedelserne til den lokale bedemand

10 november 2020 Astrid_Pedersen

Det er umuligt at forberede sig mentalt på et dødsfald – også selv om dette er ventet måske på grund af længere tids sygdom. Er du tæt pårørende til en nyligt afdød person, kender du alt til de nærmest lammende følelser af sorg og savn, som skyller ind over de efterlevende som en flodbølge.

Det kan være endog rigtig svært at skulle forholde sig til alle de tunge og tidskrævende opgaver som følger i kølvandet på et dødsfald, når man således er overvældet – og paralyseret af følelser. Men det er desværre i løbet af de første fjorten dage efter et dødsfald at det største slag skal stå. Der er et dødsbo som skal ryddes for diverse effekter, som skal bortskaffes – enten via salg, eller gennem en marskandiser. Arv og bo skal gøres op, og til dette formål kan du med fordel alliere dig med en dygtig advokat.

Sidst, men ikke mindst, er der selvfølgelig en begravelse eller en bisættelse som skal arrangeres og afvikles. Og her bør du søge kyndig, professionel assistance hos den lokale bedemand.

Hvad kan en bedemand hjælpe med?

Måske forbinder du mest af alt ordet bedemand med den person som forestår håndtering og transport af den afdøde umiddelbart efter dødsfaldet. Men dette er langt fra bedemandens eneste opgave.

Den lokale bedemand kan hjælpe dig med rigtig mange af de svære og krævende opgaver som relaterer sig til begravelse og bisættelse. Eksempelvis vil en lokal bedemand altid have en god kontakt til kirken og præsten som skal forrette bisættelsen eller begravelsen. Du kan således trygt overlade ansvaret for selve ceremonien i bedemandens hænder.

Bedemanden er også din nærmeste hjælper når det handler om papir arbejdet – for eksempel indhentelse af diverse attester og ansøgning om begravelses hjælp.

Du finder den lokale bedemand i Odsherred på https://www.krabbes.dk/