Sådan vedligeholder du bedst dine trævinduer

10 februar 2022 Emilie_Jacobsen

editorial

Har du vinduer i træ, skal de selvfølgelig løbende vedligeholdes, så de kan holde til vind og vejr. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at tjekke dem løbende og vedligeholde dem. På den måde sikrer du, at de længst muligt er i god stand, så du ikke behøver at bekymre dig om at skulle til at bruge mange tusindkroner på at købe nye vinduer. 

Er du i tvivl om, hvordan du bedst kan passe på dine trævinduer, får du nogle tips her. Vi er blevet inspireret af malerherlev.dk. De har selvfølgelig stor erfaring med at male trævinduer både indendørs og udendørs. De ved derfor også godt, hvordan du bedst passer på dine vinduer. 

Først og fremmest er det vigtigt, at du sørger for at rengøre dine vinduer med jævne mellemrum. Det er vigtigt, at du rengør dem både ude og inde. Lunkent vand og almindeligt opvaskemiddel er perfekt til at rengøre vinduerne med. 

maler herlev

Andre tips til at rengøre og vedligeholde vinduer

Derudover bør du også med jævne mellemrum tjekke fuger og lister. Det er dem, der sikrer, at dine vinduer er tætte. Hvis de ikke fungerer ordentligt, kommer der derfor til at være meget koldt i din bolig. Det er selvsagt ikke rart. Det er også en god ide at rengøre listerne og at komme et plejemiddel på dem. Er de på nogen måde gået i stykker, bør du udskifte dem, så du igen kan have et varmt og behageligt hjem. 

For at få dine vinduer til at holde bedre er det også vigtigt, at du sørger for at smøre hængsler og beslag. På den måde virker de mest optimalt, og du får ikke problemer med at åbne vinduerne. Når du vil passe godt på dine vinduer, er det nemlig også vigtigt, at du sørger for at lufte ud med jævne mellemrum. Når du gør det, forsvinder den fugt og kondens, der ellers kan skabe råd og svamp i træværket.