Sælg din bolig selv og spar mange penge

advertorial

Rigtigt mange mennesker vælger at kontakte en ejendomsmægler, når de ønsker at sælge deres bolig. Der er mange ting, der skal tænkes på i forbindelse med salg, og lige som det er tilfældet med begravelser, kan det synes som en for stor mundfuld at gå i gang med selv at arrangere. Derfor vælger de fleste denne løsning.

Det behøver nu ikke være så kompliceret, faktisk er det ret let at sælge sin bolig selv, og det kan derfor være værd at overveje, ikke mindst fordi der kan være endog mange penge at spare ved at skære mægleren fra og i stedet hyre en advokat til boligsalg. Udgiften til en advokat vil i nogle tilfælde være så lidt som 10% af prisen hos en mægler.

boligadvokat

Advokaten har styr på juraen

Faktisk er det lettere, end man skulle tro at sælge sin bolig selv. I kan selv stå for fremvisningen og indhentning af tilstandsrapport, og på nettet findes der flere muligheder for at markedsføre boligen billigt, både på deciderede hjemmesider for den slags men også på de sociale medier.

I forbindelse med salget er der dog en række forskellige krav, der skal være opfyldt, men disse hjælper advokaten med og sørger for at alle juridiske detaljer er på plads. Advokaten udarbejder desuden selve købsaftalen, så du er sikker på at alt foregår efter bogen.

Netop fordi, det er så relativt let at sælge sin bolig selv, og i høj grad fordi der kan være rigtigt mange penge at spare, kan det altså være værd at overveje, hvis man går i salgstanker. Selvom det er let at få en ejendomsmægler til at klare det hele, er der ikke nødvendigvis grund til det, da man selv kan klare det meste og med en advokat på sidelinjen er dækket ind i forhold til det juridiske.

Tips til fremvisningen

En ejendomsmægler ved ofte, hvordan kagen skal skæres, når en bolig skal fremvises, men med nogle få tips kan du selv gøre det samme. Sørg for, at der er pænt og rent, og at alt rod er gemt væk. Som køber er det vigtigt, at man kan se sig selv i boligen, og selvom man naturligvis vil indrette huset på sin egen måde, har det alligevel betydning, at man føler sig godt tilpas i huset, når man er til fremvisning.

Friske blomster og tændte stearinlys er nogle af de små tricks, man som sælger kan benytte sig af, ligesom hyggebelysning bør være tændt og der er luftet godt ud. Herudover er der et ekstra virkningsfuld tip, du kan vælge at benytte, nemlig at bage boller lige inden de potentielle købere kommer, så der dufter dejligt. Hjemmebagte boller signalerer tryghed og hygge, og det kan alle lide.