Seksuelle problemer hos kvinder kan afhjælpes med hypnoterapi

05 august 2020 Lykke_Holzmann_Soeby

Mange kvinder har problemer med sex på et tidspunkt i deres liv. Med symptomer, der spænder fra smertefuldt samleje til at føle sig ængstelige under sex, vanskeligheder ved klimaks eller generelt tab af interesse for sex. Blot for at nævne nogle af de problemer kvinder kan have ift. hvordan de tænker og føler.

Mange af de seksuelle problemer, som kvinder står overfor, kan afvige fra mænds seksuelle problemer – årsagerne hos kvinderne er ofte psykologiske snarere end fysiologiske. Det kan betyde, at behandlingen er mere kompliceret end den er for mænd, hvis problemer ofte kan løses med medicin. Men for kvinders seksuelle problemer involverer succesfuld behandling ofte at man dykker lidt dybere ind i sindet.

Heldigvis er der hjælp at hente – hypnoterapi har vist sig at være en god måde at afhjælpe mange af problemerne på.

Der er mange forskellige problemer, der kan påvirke kvindens nydelse af sex eller intimitet med en partner. 

Smerter under sex

Smerter under sex være meget almindelige – især hos kvinder, der har gennemgået eller gennemgår overgangsalderen på grund af et fald i østrogenniveauet.

Der er forskellige andre medicinske tilstande, der kan bidrage til denne smerte, herunder endometriose, cyster på æggestokkene samt arvæv fra kirurgi og seksuelt overførte sygdomme. Men når fysiske årsager udelukkes, er smertefuldt samleje en indlært respons på sex. Hvis ubehandlet, kan det føre til en negativ cyklus med reduceret sexlyst, undgåelse af seksuel aktivitet.

Vaginisme

I nogle tilfælde kan kvinder, der oplever smerter under sex, have vaginisme – en forstyrrende tilstand, der er kendetegnet ved en ufrivillig krampe i musklerne, der omgiver indgangen til vagina. Vaginismesymptomer kan knyttes til nogle fysiske tilstande, men det er mere ofte knyttet til psykologiske faktorer, såsom parforholdproblemer eller en frygt for graviditet.

Tidlige seksuelle oplevelser, inklusive ubehagelige eller smertefulde erfaringer, kan skabe angst og frygt ift. sex, der får kroppen til at beskytte sig selv og lukke ned. Vaginisme er almindeligt hos kvinder, der frygter penetration, og dette kan stamme fra en langvarig seksuel fobi eller tidligere traumatiske eller smertefulde oplevelser, såsom seksuelt misbrug eller fødsel.

Få hjælp

Hvis du har nogle af disse gener, kan du få hjælp hos en meget anerkendt psykolog i brønderslev – hun bruger blandt andet hypnoterapi for at hjælpe dig videre.