Termisk sprøjtning – når metaldelene skal leve længere

Termisk sprøjtning er en proces, som kan forlænge levetiden på de bevægelige dele i dit maskinel. Emner, som kan have stor gavn af termisk sprøjtning, inkluderer eksempelvis pumpedele, motordele, aksler, lejer, tætninger, maskindele, værktøjsdele, måle værktøjer, måle fixturer, ventiler, stempler, føringer, valser, slidskinner og mange andre former for værktøj eller dele til maskinel og apparatur.

Der er mange muligheder for termisk sprøjtning – og du kan altid rådføre dig med et professionelt firma, som tilbyder termisk sprøjtning, så som Thybo Tech, hvis du er i tvivl.

Ved termisk sprøjtning påføres opvarmet metalpulver de ønskede applikationer i et tyndt lag. Herved forlænges emnets levetid helt op til otte eller ni gange, idet belægningen har et særligt højt indhold af det super hårde materiale Wolfram karbid. Wolfram karbid har en hårdhed på op imod 2200 HV5.

Til sammenligning har de typiske slid partikler så som kvarts eller sand en hårdhed på 1200-1500 HV5 – og hårdheden ved en traditionel varmebehandling eller hærdning ligger på omkring 700-800 HV5. Således giver termisk sprøjtning en noget højere slidbestandighed, og dermed en længere holdbarhed på de behandlede emner.

Fordele ved termisk sprøjtning

Ud over den øgede slid styrke og dermed forlængede levetid og forhøjede modstandsdygtig er der andre fordele ved termisk sprøjtning – her under en markant lavere friktions koefficient og gode korrosions egenskaber. Dette betyder, at dit udstyr på én og samme tid fungerer bedre og mere gnidningsfrit, og er beskyttet mod rust angreb, når du vælger at lade det behandle med termisk sprøjtning. Du kan således købe billigere udstyr, og lade det behandle, frem for at købe dyrere værktøjs stål, som alligevel skal varmebehandles. Du vil opleve en længere levetid på dit udstyr – til en bedre pris.

Hos den danske virksomhed Thybo Tech kan du få tilbud termisk sprøjtning og termisk indsmeltning – en effektiv kombinations behandling af dit udstyr. Læs mere på​ thybotech.dk