Træfældning kræver professionel ekspertise

28 februar 2023 Camilla Sørensen

Træfældning og topkapning er et seriøst arbejde, der kræver dygtighed, viden og det rigtige værktøj. Det kan være farligt at forsøge at fælde træer selv og kan endda få katastrofale følger. Det er ofte bedst at overlade det til de professionelle.

 

Hvorfor skal man bruge professionel hjælp?

For at sikre, at træfældning udføres sikkert, er det vigtigt at hyre en virksomhed med erfaring inden for skovbrugstjenester eller finde en erfaren anlægsgartner, der har specialiseret sig i træfældning – søg eksempelvis på “træfældning i Syddjurs”.

Disse eksperter er bekendt med, hvilke træarter der kan modstå bestemte forhold, hvor meget der skal fældes, hvor grene skal skæres af og meget mere – alt dette er med til at informere deres beslutningsproces, når de udfører træfældningsaktiviteter.

 

træfældning

 

Det er farligt at forsøge selv

De risici, der er forbundet med træfældning uden den rette vejledning eller hjælp fra uddannede fagfolk, kan omfatte materielle skader, alvorlig personskade og endog død. træfældning kan gå galt på flere måder:

– Træet kan falde ned på dit hus eller en anden bygning

– Træet kan falde på elkabler

– Træet kan falde ned på mennesker eller dyr

– Du kan komme til skade af træet eller af værktøj

– Du kan beskadige træet, så det bliver usikkert for andre

Selv hvis det lykkes dig at fælde træet uden uheld, er der stadig risiko for materielle skader, hvis træet falder ned i naboens have eller på en parkeret bil. Hvis du ikke er sikker på dine evner, er det bedst at hyre en person, der er det.

 

Hvad med omkostningerne?

Prisen for professionel træfældning afhænger af en række faktorer som f.eks. træets størrelse og placering, men det ligger generelt på mellem flere hundrede og flere tusinde dollars. Selv om det kan virke dyrt i starten, kan det at hyre en professionel hjælpe dig med at undgå dyre reparationer eller lægeregninger i fremtiden, hvis noget skulle gå galt under træfældningen.