Uvelkomne gæster med hjem fra ferien?

En meget uheldig konsekvens af vores rejser i udlandet kan være, at man ved et uheld har taget uvelkomne venner med hjem i form af væggelus. De kan være særdeles ubehagelige og svære at slippe af med igen.

Det kan være nødvendigt at bestille skadedyrsbekæmpelse i Rødovre for at slippe af med væggelusene.

Da det ikke er gæster du har lyst til at få i din bolig er der flere ting du bør være opmærksom på, når du er ude og rejse for at mindske muligheden. Væggelus har tidligere været stort set udryddet siden 2 verdens krig i Danmark.

Værd at vide om væggelus

En væggelus er i virkeligheden ikke en lus, men en tæge og de lever i og omkring din seng, da de først kommer ud af deres skjul om natten. Undlad derfor at have din kuffert i nærheden af din seng, hvis du vil sikre dig at de kommer med dig hjem.

Væggelusen suger blod, både fra mennesker med også fra dyr. Når de er mætte vender de tilbage til deres skjul og gemmer sig. Det kan de under de rigtige forhold i op til et år. 

Nogle mennesker reagere ikke voldsomt på væggelus, andre lige modsat og både klør og kan i værste tilfælde medføre store infektioner.

Hvis du vender hjem fra et land og har mistanke om at du har været så uheldig at få væggelus med skal du vaske dit tøj ved 60 grader. Det der ikke kan vaskes skal i fryseren i et par dage. Din kuffert og andet som kan være i din fryser skal sprayes. 

Opdager du for sent at du har fået væggelus har du pligt til at kontakte din ejer eller boligforening, så de kan få en professionel skadedyrsbekæmper og sikre at væggelusene ikke spreder sig til de andre boliger i opgangen.