Vælg en lokal VVS installatør

07 november 2022 admin

editorial

Hvis du er i tvivl om, hvordan du selv kan udføre visse VVS-opgaver i hjemmet, så læs med her. Vi gennemgår de vigtigste ting, du skal vide, inden du selv kaster dig ud i VVS-arbejdet på egen hånd. Desuden forklarer vi, hvilke opgaver det er værd at overlade til en professionel autoriseret VVS-installatør – især når det drejer sig om større projekter som for eksempel renovering og modernisering af badeværelse eller installering af et nyt ét af slagsen.

Hvad er VVS?

VVS i hjemmet dækker generelt følgende områder: Køkken, badeværelse, vaskeri og udendørs. Hvert område har sine egne specifikke behov, når det gælder VVS, så det er vigtigt, at du sætter dig ind i det grundlæggende, før du påtager dig noget arbejde.

Det vigtigste at huske, når du udfører VVS-arbejde i dit hjem, er altid at lukke for hovedvandforsyningen, før du påbegynder et arbejde. Dette vil forhindre utilsigtede oversvømmelser eller vandskader. Når hovedvandforsyningen er lukket, kan du begynde at arbejde på opgaven.

Hvilke opgaver sorterer under en autoriseret VVS-installatør?

Nogle VVS-opgaver er relativt enkle og kan udføres af en kompetent gør-det-selv-arbejder. Andre opgaver er imidlertid mere komplekse og bør kun udføres af en person med de relevante kvalifikationer og erfaring. Hvis du er i tvivl, bør du altid være forsigtig og kontakte en professionel VVS-installatør.

vvs installatør

Hvornår skal jeg ringe til en autoriseret VVS-installatør?

Der er visse tidspunkter, hvor det er absolut nødvendigt, at ringe til en autoriseret VVS-installatør, f.eks. når du:

-skal installere eller reparere gasledninger

-har mistanke om en gaslækage

-skal installere eller reparere et varmtvandssystem

-har et tilstoppet afløb, der skal ryddes

-har et sprunget rør, der skal repareres eller udskiftes.

Hvis du er usikker på, om opgaven er noget, du selv kan udføre, skal du altid være forsigtig og kontakte en professionel. VVS-arbejde kan være farligt, hvis det ikke udføres korrekt, så det er altid bedre at være på den sikre side end at fortryde!

Du kan læse mere om VVS arbejde, og finde din lokale VVS installatør i Nordsjælland, på hjemmesiden lavvs.dk.