Hvad gør en tømrer i Djursland, når der ikke er så meget at lave?

31 oktober 2020 Anders_Lundtang_Hansen

Man opretter jo et firma, fordi man regner med, at der bliver nok at lave.

Nogle gør det, fordi de ikke kan lade være med at være erhvervsdrivende, andre foretrækker at være selvstændige; nogle har undersøgt markedet grundigt og har fundet ud af, at der mangler et tømrerfirma her – i dette tilfælde Djursland – mens andre måske bare griber sig for at gøre det med en antagelse om, at her trænger man til et ordentligt tømrerfirma.

Der er endnu flere grunde, men dem vil vi ikke komme ind på her.

Pointen er mere, at hvis man har gjort sit forarbejde nok, så burde der være nok for en tømrer i Djursland at lave, hvis man er god til at markedsføre sig selv, er blevet en del af lokalmiljøet og selvfølgelig har gode priser og en ordentlig service.

Men selv for de bedste kan der komme nedgangstider, og hvad gør man så?

En tømrer finder altid på noget at lave

Igen kan årsagerne være mange til, at et tømrerfirma ikke har nok at lave, hvilket kan være sæsonarbejde, for meget konkurrence, en dårlig forretningsmodel, sygdomme, konkursbegæring med videre.

Men er man den kreative af slagsen, så forstår man udnytte (nogle) af disse situationer, hvor der ikke sker så meget.

Man kan forsøge at lave nogle tilbud, der lokker kunder til: kampagneordninger, rabatter med videre.

Et andet forslag er at udvide ens kundeklientel til et større område, der dækker bredere end Djursland. Dette skal man selvfølgelig have kapacitet til at lave, hvis man får nok ordrer ind, som kan føles lidt som et luksusproblem.

Sker der virkelig intet i firmaet, så kan man jo forny ens bygninger, få et større lager, finde nogle andre samarbejdspartnere eller lave noget af det, som man ellers ikke har tid til de andre dage.

Der skal nok være rigeligt at tage sig til, hvis man lige kigger sig omkring.